Onder de onderstaande algemene informatie vindt u het verslag van de bootcruise juni 2015 naar Willemstad.


Het jaarlijkse uitje

In juni wordt er elk jaar voor de verenigingsleden vanuit de haven van Sleeuwijk een dagtocht georganiseerd met het partyschip 'Princehof' van rederij Aqua Tour uit Werkendam. Tegen gereduceerd tarief brengen zij ons vanaf 09.00 uur een geheel verzorgde en gezellige dag op het water, terwijl boven- of onderdeks van het wisselende uitzicht kan worden genoten. Ieder jaar heeft de rondvaart een andere stad als doel, waar desgewenst een rondwandeling kan worden gemaakt.

De 'Princehof' beschikt over voorzieningen voor mindervaliden, zodat het voor ieder lid mogelijk is deel te nemen. Ook is er de mogelijkheid voor de leden om een introducé uit te nodigen

's Morgens wordt er doorgaans koffie en thee met cake geserveerd, waarna een lunch van soep en een broodje kroket. Als vroeg diner is er een warm en koud buffet, gevolgd door een dessert van fruit en ijs. Rond 17.30 uur eindigt meestal de dag en loopt de 'Princehof' de haven weer binnen.

Kosten
€27,50 voor leden en €55,- voor introducees.

uitje1.jpg  uitje2.jpg  uitje3.jpg  uitje4.jpg


Verslag dagcruise naar Willemstad op zaterdag 13 juni 2015

Al héél vroeg waren de eerste deelnemers aanwezig om een plekje te zoeken aan boord van de Princehof, ons cruiseschip voor deze dag, voor de tocht naar Willemstad. Klokslag 10 uur, en met iedereen aan boord die zich voor deze dag had opgegeven (67 personen), gingen de trossen los.
Helaas was het ook het sein voor de weergoden om voorlopig maar eerst voor wat water te zorgen van bovenaf....
Gelukkig was het zeer aangenaam aan boord en het was gelijk al een gezellige boel. Voor velen was deze boottocht een jaarlijks terug kerend feest. Toch konden wij dit jaar ook weer heel wat nieuwe deelnemers verwelkomen! Al snel gingen dames van de catering rond met de koffie of thee en, natuurlijk, de traditionele huisgemaakte warme appeltaart met slagroom. Lekker!
De vaartocht naar Willemstad zou ongeveer 3 uur in beslag nemen. Maar gelukkig valt er veel te zien aan boord, en natuurlijk was het weer leuk om (opnieuw) met onze leden een gesprekje te hebben.
Al snel waren er ook echte kanjers die zich niet lieten afschrikken door weer en wind en een plekje zochten achter op het dek!
Gaande weg klaarde het weer op en kwamen de eerste blauwe luchten in beeld! Gelukkig maar want sommigen hadden het aangedurfd om een korte broek aan te trekken.....
Aan het einde van de ochtend was het tijd voor een kopje tomaten- of groentesoep met een broodje kroket. Zo....we konden er straks in Willemstad weer tegen!

Voor de deelnemers die zich daar voor hadden opgegeven werd er de mogelijkheid geboden om een stadwandeling te maken in Willemstad. Maar natuurlijk was dit geheel vrijblijvend! Wilde je liever aan boord blijven of gewoon op eigen gelegenheid wat rondlopen: het was allemaal mogelijk!
Bij aankomst stonden er twee gidsen klaar om met de liefhebbers in 2 groepen van 20 personen door, een ondertussen zonnig, Willemstad te wandelen.
Het was een leuke manier om meer te weten te komen over deze beroemde stad met zijn lange geschiedenis!
Het was wel een beetje haasten om weer op tijd bij onze cruiseboot terug te zijn. Volgende keer ruimen wij toch meer tijd in voor een excursie. Want dat het een succes is, was wel duidelijk!

Na het inchecken, in de hoop dat wij niemand vergeten, vertrekt de Princehof om 14.45 uur weer richting Sleeuwijk. Nu de zon volop schijnt was het dringen op het achterdek.... Ook boven op de boot kon je lekker genieten van de zon en tóch uit de wind zitten!
Het was ook tijd voor een kopje koffie of thee met een lekkere bonbon.

Vanaf nu kwam de stemming er steeds beter in te zitten. Het zonnetje, een lekker drankje, een leuk gesprekje én een mooie tocht stonden hiervoor weer garant!
Ondertussen werd er door de dames van de catering alles in gereedheid gebracht voor het Kapiteinsbuffet!
Om 16.00 uur werd het buffet voor geopend verklaard en kon een ieder proeven van alle lekkernijen die er weer voor ons waren klaargezet. Het was echt smullen geblazen. Sommige hongerlappen hadden toch zeker 2 ronden nodig om de magen te vullen....!

Ja, aan alles komt dan toch ook een einde.....
Net na 18.00 uur kon de schipper zijn partyboot weer aanleggen aan de steiger in de Sleeuwijkse haven. Ik heb alleen maar tevreden mensen van boord zien gaan!
Dus: of dit een geslaagde dag was: volmondig JA!
Het wordt nu al uitkijken naar de dagcruise van volgend jaar.....
Met natuurlijk hierbij ook mijn dank aan allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Zelfs de melkflessen onder mijn korte broek hadden zowaar een klein kleurtje gekregen.....tjonge!!

Hans van Rooij, voorzitter

Foto's van deze cruise kunt u vinden op de website www.rpv-gorinchem.nl onder fotoalbum 2015