De jaarlijkse toneelavond

Elk jaar in het begin van het jaar, wordt er een toneelavond gehouden. Deze avond wordt verzorgd door Toneelvereniging 'Uit Vriendschap' uit Nederhemert. Deze avond is ook toegankelijk voor buitenstaanders. 

toneel          Deze avond vindt plaats in:

                                                                     Sociaal Cultureel Centrum De Bolderik
                                                                   Nanningh Keijzerstraat 2
                                                                   4254 EP  Sleeuwijk

          Kosten

          €4,- voor leden en donateurs en €8,- voor niet-leden. 


Februari 2014 

Ook dit jaar werd de toneelavond verzorgd door 

TONEELVERENIGING 'UIT VRIENDSCHAP' 

uit Nederhemert. 

Deze keer brachten zij het stuk: ‘Een beeld van een man’, dat ons een avond lang heeft vermaakt

Een extravagante barones en een verstrooide baron wonen op een klein landgoed en hebben verschillende personeelsleden zoals een bijzondere butler, een nuffige secretaresse en een niet op te voeden tuinmeisje. Toch zoekt de barones nog een echtpaar voor tuin- en keukenwerk. Maar ondanks de zeer aantrekkelijke advertentie komt geen enkel echtpaar zich aanbieden. Wel komen, elk apart, Jan van Klaveren en Josefien van Staveren solliciteren. Zou het niet slim zijn om zich als echtpaar voor te doen en zo meer kans te maken op het baantje?
De barones is een verwoed verzamelaarster van antiek. Vooral alles wat uit de tijd van Napoleon stamt, heeft haar interesse. Zo heeft ze een wassen beeld van Napoleon gekocht, dat vandaag zal worden afgeleverd. De nieuwe bedienden moeten het beeld in de werkkamer plaatsen. Dat ze minder handig zijn dan de Barones verwacht, laat zich raden. Ze vinden echter een creatieve oplossing, die voor de nodige verwarring zorgt. Als dan de verstrooide baron en zijn slaapzieke zwager niet zo gecharmeerd blijken van het beeld ontstaan vervelende situaties, die midden in de nacht escaleren

De zaal was goed gevuld, er waren zo’n 125 gasten. De koffie en thee waren klaar en de spelers in ‘the mood’. Het was weer een hilarische avond waar veel gelachen werd. Ook de verloting werd goed bedacht en de kas is goed gespekt.

Komend jaar hopen we ‘Uit Vriendschap’ weer op het toneel te mogen begroeten!

 

 


 

Folder_Uit_Vriendschap_2013_001.jpg


Maart 2013
 

Verslag van de laatste toneelavond

Toneelavond 9 maart 2013: ‘Uit Vriendschap’ speelt

 “Kouwe kak en tatoeage”.

Op zaterdag

Voor de eerste maal wordt het jaarlijkse blijspel op zaterdagavond op het toneel gebracht. We zijn benieuwd of het meer of juist minder kijkers op zal leveren als we de zaal langzaam maar al wel vroeg vol zien lopen.

De activiteitencommissie heeft alle prijzen dan al uitgestald op de tafels zodat de gelukkigen straks makkelijk hun prijs kunnen vinden. Het zijn er weer een heleboel, samengebracht door Cor de Graaf- waarvoor onze dank!- zodat we in staat zijn onze kas een kleine ‘boost’ te geven. De loten worden door de dames Janny en Mieke achter de tafel grif verkocht en aan het einde van de avond zijn we dan ook bijna ‘los’.
Ook Bets heeft haar werk met het incasseren van intree, want al zijn in dit jubileumjaar onze leden en donateurs gratis, er zijn een groot aantal bezoekers die € 6,- betalen om een avond te lachen.

Extra stoelen

Het loopt als gezegd lekker vol, en Gerrit zet er een rij stoelen bij. Het aantal komt uit op 135, die echter niet allemaal bezeten zullen worden. Een flinke opkomst, en zeker niet minder dan het aantal van vorig jaar. De zaterdag blijkt ook een goede dag te zijn voor de voorstelling.

De leden van de toneelvereniging kunnen zich door werk en persoonlijke zaken op woensdag steeds moeilijker vrij maken om een optreden te verzorgen. Nog een voordeel is dat na de voorstelling het decor nog gedemonteerd moet worden, wat een flinke klus is na een avond in de spotlights. Het is prettig dat de volgende ochtend de wekker waarschijnlijk niet zo vroeg zal gaan.

En dan begint het allemaal

De avond wordt geopend door Tine, die alle bezoekers welkom heet als gasten bij de RPV. De vereniging heeft dan de toneelvereniging ‘Uit Vriendschap’ weer te gast, die zoals ieder jaar de avond tot een goed en vrolijk einde zal brengen. De microfoon gaat over in handen van Marcel Bouman, regisseur van het geheel. Hij vertelt in het kort wat ons te wachten staat, en welke personages we op het toneel zullen zien.

Bonte verzameling van vogels van allerlei pluimage

En inderdaad, er valt heel wat te zien op de bühne. Te horen ook, trouwens- de teksten zijn heel raak en scherp. Als Truus- gespeeld door Rianne van Daalen- een telefoonnummer voor Eugène- gespeeld door Mark Kolbach- moet noteren, schrijft zij iets waar hij vreselijk van uit zijn rol schiet en onnoemelijk moet lachen! Alle spelers worden er door aangestoken, en het publiek ook. Als de verslaggever later vraagt wát er nou stond, kreeg zij nul op het rekest.. helaas. Corry van Hemert- die de rol van Adelheid vervult- zit het niet mee, ze heeft last van haar keel en veel tekst waardoor haar stem veel te lijden heeft. Maar zonder krimp brengt ze de voorstelling tot een goed einde.

De aankleding van de spelers, het geweldige decor en de toepasselijke grim maken het geheel het aanzien meer dan waard. We kunnen weer nagenieten van een heerlijke avond, en er op teren tot volgend jaar. Dan komt ‘Uit Vriendschap’ zeker weer naar Sleeuwijk met een nieuw stuk!

Een tevreden toeschouwer