Reumafonds heet voortaan ReumaNederland

Het Reumafonds verandert van naam: voortaan heten wij ReumaNederland. Onze nieuwe naam past bij de koers die we een aantal jaren geleden hebben ingezet: van een traditioneel fonds dat vooral baanbrekend reumaonderzoek financiert naar een moderne patiëntenorganisatie die zich inzet voor meer dan 2 miljoen mensen met reuma in Nederland.

Samen zorgen voor beweging
ReumaNederland wil samen met mensen met reuma, artsen en onderzoekers, de politiek en het bedrijfsleven werken aan één doel: een betere kwaliteit van leven met reuma. Samen zorgen we voor beweging in onderzoek, in de behandeling van reuma en in de kennis over reuma.

Sneller oplossingen
ReumaNederland richt zich op oplossingen die het leven met reuma verbeteren. We willen dat resultaten uit reumaonderzoek nog sneller worden omgezet in betere behandelingen. We willen de politiek en de zorgsector beïnvloeden voor betere reumazorg. En we willen mensen met reuma sneller informeren over belangrijke ontwikkelingen en betrouwbare medische informatie geven.

Jij bent ons vertrekpunt
Als ervaringsdeskundige weet jij als geen ander wat er moet gebeuren om een beter leven met reuma dichterbij te brengen. Die kennis willen we optimaal inzetten. Bijvoorbeeld door regelmatig jouw ervaringen en behoeften te peilen en via meldpunten belangrijke signalen op te vangen die we gebruiken in onze belangenbehartiging.

Wil je meer weten?
Onze nieuwe naam gaan we geleidelijk introduceren. Geen reclamecampagne, zodat de kosten laag blijven. Wil je meer weten over ReumaNederland of jouw vertrouwde informatie vinden? Kijk vanaf 1 juli op www.reumanederland.nl.

ReumaNederland. Samen zorgen voor beweging.


 

Nieuwe samenwerking Reumafonds en VGZ zorgverzekering!

Het Reumafonds wil goede reumazorg voor alle 2 miljoen mensen met reuma in Nederland. Een zorgverzekering met oog voor reuma draagt daar aan bij. Daarom werkt het Reumafonds samen met VGZ aan de verbetering van zorg voor mensen met reuma. In 2018 starten proefprojecten naar beweegzorg op maat.  

Onderdeel van de samenwerking is een zorgverzekering die interessant kan zijn voor mensen met reuma. Dit is de eerste zorgverzekeraar waarmee het Reumafonds samenwerkt aan het verbeteren van de reumazorg. 

Lees via deze link meer over wat deze samenwerking inhoudt: http://actueel.reumafonds.nl/nieuwe-samenwerking-reumafonds-en-vgz/