Gebruik van de juiste schalen bij de soos

Zoals u weet staat op de uitnodiging voor de sozen waar een Paasstukje, een herfststukje of het kerststukje gemaakt wordt aangegeven welke schaal er gebruikt gaat worden.

Door de jaren heen zijn er leden geweest die hun eigen schaal meegebracht hebben, omdat deze beter op de plaats waar zij hem willen zetten past. Oogluikend is dat altijd toegestaan, maar bij de laatste sozen is het opgevallen dat er prachtige exemplaren bij zijn die echter wel veel groter zijn dan degene die wij gebruiken.

Nu zult u misschien zeggen: dat is toch niet zo’n probleem, er is materiaal genoeg!

Dat klopt, maar er zijn nog andere zaken die spelen.

Wim gaat voor iedere soos naar de firma Sterk en bespreekt daar van welke materialen we een stukje gaan maken, binnen het te besteden bedrag. De deelnemers betalen € 5,00 of € 7,50, en de vereniging legt hier een bedrag bij -zoals u misschien al weet. Daarnaast sponsort de firma Sterk ons in de kosten. De werkelijke kosten van het stukje zijn dan ook een aantal malen hoger dan de bijdragen die leden en gasten betalen.

Dat alles bij elkaar maakt dat we vast moeten stellen dat door grotere schalen er extra materiaal gebruikt wordt wat de kosten natuurlijk opdrijft.

Om het evenwicht te herstellen gaan we de regels weer volgen, en opnieuw onder uw aandacht brengen dat alleen de schalen die wij verstrekken gebruikt worden op alle volgende sozen.

Dat geldt voor een ieder, groot en klein- ouder of jong. Bij de Soosleiding zijn altijd schalen aan te schaffen, ze heeft er altijd voorradig als u het op het opgavestrookje aangeeft.

Op de uitnodigingen zullen we het nogmaals vermelden, dan wordt niemand verrast door het opnieuw invoeren van deze afspraak.

Samenvattend:

Uitgangspunt bij het bloemstukje maken is dat we allemaal met dezelfde schaal werken en daardoor ook dezelfde materiaalkosten maken.

We hebben 2 soorten schalen in gebruik welke wisselen, de ene keer wordt de ronde schaal gebruikt en een volgende keer de andere ovale en of langwerpige schaal.

Op de uitnodiging wordt steeds aangegeven met welke schaal wordt gewerkt.

Een lid krijgt eenmalig bij de eerste deelname aan de bloemschiksoos de genoemde schaal gratis uitgereikt met de bedoeling dat deze passend in de roulatie steeds weer wordt gebruikt.

Is de schaal thuis zoek geraakt of beschadigd dan zal een andere schaal tegen kostprijs worden uitgereikt. Zo ook als men niet de juiste of andere schaal heeft mee gebracht.