Van de voorzitter

Beste leden van onze Vereniging en alle lezers van de Reumababbel,

Met rasse schreden stevenen wij weer af op het einde van 2017.
Ook dit jaar is weer voorbij gevlogen. Soms heb ik wel eens het idee dat ik de kerstboom gewoon beter kan laten staan….

We beginnen deze wintereditie van de Reumababbel met een artikel over hydrotherapie. Onze vereniging verzorgd in 4 zwembaden in de regio hydrotherapie; een groepsoefentherapie, voor reumapatiënten, in extra verwarmd water. In dit artikel vertelt onze bestuurder van het eerste uur en hydro coördinator, Wim Dokman, uitgebreid over deze vorm van therapie.

Ondertussen heeft u ook alweer de nieuwe zorgpolis, mét aangepaste dekkingsvoorwaarden, in de brievenbus ontvangen. Viel de nieuwe premie u mee of tegen? Het kan nooit kwaad om deze eens goed door te nemen. Samen met de discussie over het eigen risico zijn deze zaken ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijks vast item! De kranten staan er weer vol mee en u wordt door allerlei organisaties een dief van uw eigen portemonnee verklaard als u minstens niet één keer kijkt naar wat een zorg verzekering ergens anders kost…. Maar is dat altijd zo? Ik ben, niet onbelangrijk!, tevreden met mijn zorgverzekeraar en blijf zitten waar ik zit!

We gaan weer de gezellige december maand in. Voor de meeste van ons zal dit een tijd zijn vol warmte, gezin, familie en samenzijn. Alles om je heen suggereert dat dit de meest fantastische tijd van het jaar moet zijn. Helaas zijn ze tegelijkertijd ook een bron van verdriet, pijn en ellende. Immers, voor al diegene die deze warmte niet hebben, voelen nu opeens een groots gemis. Kijk rond deze dagen ook eens om u heen; een kaartje, een telefoontje en misschien wel een uitnodigen voor een kopje koffie aan een ander om ook deze prettige dagen te bezorgen!

En wat zal 2018 brengen? Voor U, voor mij én voor de vereniging?
Dat zal de tijd leren maar één ding weet ik wel: in 2018 bestaat onze vereniging 30 jaar!!

Het bestuur is al hard aan het nadenken hoe wij aan dit “parel” jubileum vorm kunnen geven.
Eén ding is zeker: zonder al onze leden, vrijwilligers en donateurs hadden wij deze mijlpaal nooit kunnen bereiken. Iedereen bedankt daarvoor!

Ik hoop u komend jaar weer te mogen ontmoeten op één van onze bijeenkomsten.
Natuurlijk wens ik u, mede namens alle bestuursleden, hele prettige kerstdagen en een voorspoedig, maar ook vooral gezond, 2018!!....en natuurlijk is deze Reumababbel weer uitgebreid gevuld met artikelen voor elk wat wils. Veel leesplezier met deze winter editie!

Met vriendelijke groet

Hans van Rooij

 

Voorzitter.jpg